Определения на счетоводството

О

Какво е счетоводител? Защо те са хората, които формират и съставят официалните записи на сметките, независимо дали са от голям или малък бизнес. Те следят парите, влизането, излизането, законната част от бизнес сделките. Въпреки че работата им може да е на тиха страна, ние се нуждаем от тях, за да поддържат нещата безпроблемно и затова ето само няколко от термините, които всички трябва да знаем, когато става въпрос за счетоводство.

Ако счетоводителят е отговорен за сметките, сметката тогава е официален запис, който представлява ресурсите на фирма или бизнес. Това включва транзакциите, събитията и каквото и да е, което води до промени в този ресурс.

Може всички да знаем какво е придобиване при други условия, като например, че сте закупили ваза от велика леля Милдред, но в професионален мащаб терминът означава, че една компания има контролен дял в друга компания. Те го придобиват заедно с активите му.

След това компаниите, придобити от други, стават свързани компании. Привързаността помежду им означава, че те са свързани чрез обща собственост или контрол върху управлението.

Както при повечето кариери, тези, които са счетоводители, принадлежат към национална организация за професионално членство, която ги представлява. Тогава счетоводителите принадлежат към AICPA, което означава Американски институт на дипломираните експерт-счетоводители. Тази организация отговаря за кодекси за поведение и правила, които управляват професията.

Ако сте човек, който работи в брокерска къща или банка и вашата работа е да проучвате компании и да давате препоръки за покупка и продажба на ценни книжа на такива компании, вие сте наречен анализатор. Може да се наложи счетоводителите да получават информация от такива анализатори и може би дори да им предоставят достъп до такава информация в зависимост от сценария. Но кой по-добре да знае тънкостите на една компания и нейните активи от счетоводителя?

Мнозина смятат, че счетоводителите са само тласкачи на хартия, които седят отзад по цял ден и се забиват в цифри. По някаква причина професията има някакъв лош резултат, но в действителност счетоводителите поддържат ежедневието на компанията и винаги са там, за да анализират и дешифрират информацията за доброто на компанията. Ако някой знае накъде отиват парите, къде трябва да отидат и кой има контрол над тях, това са счетоводителите.

About the author

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta