Просто счетоводство за малкия бизнес – счетоводство с помощта на опростен шаблон за електронна таблица

П

Стартиране на малък бизнес извън дома ви, предлагане на продукти или услуги като бизнес консултации, фотография, продажба в мрежата или MLM? Вече сте изправени пред проследяването на всичките си разходи и приходи за вашия бизнес и със сигурност все още нямате пари, за да ангажирате счетоводител или счетоводител. Ако вашият бизнес е еднолично дружество, независимо дали това е канадско дружество или базирано в САЩ собственост, не е нужно счетоводител да представя финансовите отчети (книгите) на вашата компания в IRS (САЩ) или Revenue Canada). Вашите бизнес приходи и загуби се отчитат като част от вашия годишен данък върху доходите на физически лица. За това стартиране на малък бизнес няма да е необходимо да купувате фантастичен счетоводен софтуер, като Quick Books или AccPac, за да проследявате бизнеса си.

Само като част от включването на Bizfare Enterprise Inc през 2005 г. беше изискване да се наеме счетоводител. Счетоводителят ми настоя да използва софтуера Quick Books за моето бизнес счетоводство. Дотогава използването на прост шаблон за електронна таблица обслужваше нуждите на моя бизнес счетоводство повече от десет години. Това просто счетоводство за електронни таблици издържа теста на множество одити от Revenue Canada (CRA и Revenue Canada Tax and Services Tax. Както хартиената колонна подложка, така и електронната версия на електронната таблица на моите финансови книги бяха приети от Revenue Canada. (BTW одитите разкриха повече начини за да поискам обратно допълнителни данъци за предходните три години! Сега това е моят тип одит!)

В новото си стартиращо бизнес начинание вероятно ще генерирате някъде между 10 и 30 счетоводни транзакции на месец. Тези транзакции ще бъдат елементи като разходи, приходи (продажби), транзакции от типа „Пасив“ (заем) и данък върху продажбите (федерален + щатски / провинциален) събиране / удръжки. Тези транзакции се разбиват допълнително на различни бизнес акаунти. Всички акаунти, които сте създали за вашия бизнес, се наричат ​​a Сметкоплан. Записването на вашите бизнес финансови транзакции (записи в дневника) може да се извърши с химикал и мастило на счетоводна колонна подложка или по електронен път с вашия компютър с помощта на програма за електронни таблици (MS Excel, Open Office, Star Office).

Независимо дали използвате електронен носител или носител на хартиен носител, трябва да разработите прост шаблон за вестник, за да създадете своя Business Synoptic Journal. Това Synoptic Journal форматът има предимството, че ви позволява пълен преглед на всички ваши индивидуални транзакции в дневника спрямо всички ваши различни бизнес акаунти. Създаването на този Synoptic Journal е по-лесно, отколкото си мислите, и не изисква предварителни знания за счетоводство или счетоводство.

СЪВЕТ # 1: Можете допълнително да намалите счетоводните позиции (записи в дневника), като консолидирате подобни елементи като „всички продажби за месеца“ и „всички разписки за паркиране за месеца“ в една обща договорена покупка за месеца.

Откъде започвате да идентифицирате различните бизнес акаунти, необходими за вашия Synoptic Journal?

Ако в момента работите за компания или правителство, осигурете си един от техните формуляри за разходи за служители. Погледнете всяка от областите, определени като разходи – хранене, пробег, настаняване в хотел, такси, наем на кола, телефон и мобилен телефон, самолетни билети, офис консумативи и др. Това е отлично място за идентифициране на различните Бизнес Сметки за разходи трябва да настроите за вашите бизнес счетоводни книги. За да попълните вашия бизнес сметкоплан, включете бизнес банкова сметка, продажби, COGS (цена на продадените стоки), събиране на данък върху продажбите, маркетингови разходи и други, ако е необходимо. Всеки от тези акаунти ще бъде посочен като заглавие в горната част на всяка колона на вашия Synoptic Journal. Всеки ред (ред) ще бъде индивидуалните транзакции в дневника, въведени от вас. Дневните транзакции се групират и обобщават за всеки работен месец; обикновено от януари до декември.

Така че вашият Synoptic Journal ще изглежда нещо като този примерен Synoptic Journal на http://picasaweb.google.com/carl.chesal/BookkeepingTemplate.

Заглавията на колоните може да са в този ред (отляво надясно):

ДАТА | ОПИСАНИЕ | БАНКОВИ ДЕПОЗИТИ | ТЕГЛЕНЕ НА БАНКИ | ПРИХОДИ ОТ ПРОДАЖБИ | ЗОБИ | ДАНЪК ЗА ПРОДАЖБА СЪБИРАН И ВЪЗЛОЖЕН | РАЗХОД НА ОФИСНИ ДОСТАВКИ | РАЗХОД № 2 | РАЗХОД № 3 | И т.н.

СЪВЕТ # 2: Освен ако вашият бизнес е Incorporated или LLC, не е необходимо да преглеждате разходите за откриване на бизнес сметка в банката си. Обикновено бизнес акаунтите начисляват по-висока месечна такса, такса за отпечатване на чекове (чекове) и не предлагат никакви лихви върху месечното салдо на вашата сметка. Вместо това отворете отделна лична банкова сметка (може би спестявания). Това ще покаже на „данъчните“, че държите бизнеса отделно от вашето лично банкиране. Не забравяйте, че сте едноличен търговец и всички ваши бизнес приходи (и загуби) трябва да бъдат приложени директно към подаването на данък върху доходите на физическите лица (съгласно IRS и CRA).

За да спестите време и да направите много лесно, вече създадох прост шаблон за електронна таблица Synoptic Journal, който извършва всички изчисления за всеки месец и обобщава 12-те работни месеца, за да може лесно да бъде включен във вашата годишна подготовка за данък върху доходите на физически лица. Този шаблон на Synoptic Journal има дебитни / кредитни проверки и баланси, проследява данъци върху продажбите, пробег и общо за всяка сметка за цялата ви финансова година. Ако искате този БЕЗПЛАТЕН шаблон за счетоводство, можете да го получите в Communicate Innovate. С няколко ключови щриха, които ще ви помогнат да се идентифицирате, с удоволствие ще ви изпратя този БЕЗПЛАТЕН шаблон на Synoptic Journal, както и всички бъдещи съвети за малкия бизнес.

СЪВЕТ № 3: Едно правило на счетоводството е, че всеки път, когато записвате запис в дневник (ред, който прилага транзакцията спрямо съответните бизнес сметки), дебитите и кредитите ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ ЕДИНИ по ВСИЧКИ пъти. Този дебит е равен на кредитния калкулатор е вграден в този БЕЗПЛАТЕН шаблон за счетоводство. Когато приключите с въвеждането на ред (транзакция в дневника), проверете дали сумата, която дебитната клетка е равна на сумата в кредитната клетка. Ако те не са равни, не сте въвели правилно сумите в транзакцията си в дневника. Коригирайте проблема, преди да въведете следващия си запис в дневника.

Вече сте оборудвани за заснемане на вашите бизнес финансови книги с някакъв прост счетоводен софтуер. Честито счетоводство! И щастливи продажби!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta