Топ 8 въпроса, които трябва да зададете, преди да наемете данъчен счетоводител

Т

Когато търсите данъчен счетоводител, очевидно искате някой, който спестява трудно спечелените ви пари, а също така ви помага да избегнете някаква голяма финансова криза.

Преди да назначите данъчен счетоводител, задайте всички тези осем важни въпроса.

С какви клиенти работите?

Трябва да търсите счетоводители, които са работили с клиенти, подобни на вашата професия. Например, ако сте лекар, набавянето на счетоводител, който разбира и разполага с всички знания, за да се справи с всичките ви финансови проблеми във вашия бранш, е правилният избор. Следователно трябва да попитате с какви клиенти са работили в миналото.

Налични ли сте целогодишно?

Когато работите, по всяко време ще имате нужда от някой, който да се грижи за вашата финансова област. Така че, когато търсите счетоводители, намерете счетоводни фирми, които са на разположение целогодишно, за да ви помогнат да решите проблемите.

Агресивен счетоводител ли сте?

Някои счетоводители могат да бъдат агресивни по отношение на спазването на данъците. Ето защо трябва да попитате как биха подходили към въпроси, свързани с удръжки, доходи или стратегии.

Как таксувате услугите си?

Някои счетоводители начисляват почасово, а други налагат фиксирана сметка. Така че, попитайте счетоводителя, който наемате, за неговите / нейните процедури за фактуриране. Най-добре е да предоставите копие от данъчните си декларации на счетоводител, за да получите точната цена на разходите за услуги.

Можете ли да предоставите имената на вашите клиенти и препоръки?

Получаването на отзиви от предишни клиенти и препоръки ще ви помогне да знаете повече счетоводителя, който наемате. Също така, тези професионални асоциации могат да ви разкажат за всякакви проблеми и жалби, повдигнати срещу този счетоводител или не.

Как ще се справите с работата с множество обекти?

Ако имате няколко органа, наемете счетоводител, който може да ги управлява. Този въпрос е много важен за задаване, тъй като това умение не се притежава от всички счетоводители.

Каква данъчна програма използвате?

Счетоводителите използват предимно QuickBooks. Той може лесно да се прехвърля между различни счетоводители. Така че, попитайте дали счетоводителят за техните инструменти. Ако използват неясен данъчен софтуер, ще бъде трудно да смените счетоводителите.

Как споделяте информация?

Докато някои счетоводители имат бюлетини или блогове, за да ви информират, трябва да търсите счетоводители, които могат да предоставят допълнителна информация, когато той / тя попадне на тях. Това може да бъде всичко – от концепция до статия. Попитайте дали могат да предоставят това или не.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta