Уебсайтове за CPA и счетоводители за ефективно предлагане на пазара на счетоводни услуги

У

След като работих като консултант за развитие на практики в счетоводната индустрия в продължение на петнадесет години, видях драматични промени в маркетинга от счетоводителите на CPA. Най-голямата промяна е в използването на интернет и уебсайтове.

Уебсайтовете станаха задължителни за всички счетоводни фирми да поддържат „актуален“ професионален имидж. Ако фирма CPA не успее да поддържа уебсайт, обществото може да получи паралелно схващане, че фирмата не е „актуална“ в разбирането на законите, правилата и разпоредбите на бизнеса. Счетоводителят може лесно да се озове в неудобна позиция да обясни на потенциален клиент защо са пренебрегнали наличието на уебсайт. CPA има само една възможност да даде първо впечатление; най-добре е това да бъде „актуално“ мощно първо впечатление.

В допълнение към изображението, счетоводител на CPA трябва да проектира уебсайта, за да привлече нови външни клиенти. Днес много уебсайтове са проектирани предимно с фокус върху настаняване на съществуващи клиенти. Въпреки че това е важно, то не трябва да бъде основният фокус на уебсайта на CPA. Уебсайтът трябва да бъде разработен, за да привлече потенциален клиент и той или тя да отговори, като се свърже с CPA. Освен това уебсайтът трябва да бъде проектиран да насочва потенциалните клиенти чрез интернет търсачките към сайта.

Интернет се превърна в съвременната междущатска държава за уебсайта. Когато “Interstate” беше построен преди години, много компании решиха да не преместват бизнеса си по Interstate. В резултат на това много компании останаха без работа. Компаниите, които се преместиха, процъфтяваха. CPA трябва да пренасочат своите маркетингови усилия към Интернет чрез своя уебсайт. Счетоводителят, който не го направи, може да компрометира бъдещето на своята фирма, докато фирмите, които имат уебсайт, ще процъфтяват и процъфтяват.

Тъй като компаниите се преместиха по време на изграждането на междущатската държава, положението по протежение на междудържавното ниво определи голяма част от техния бъдещ успех. Това важи и за уебсайтовете на счетоводителя. Когато счетоводител на CPA позиционира уебсайта на своята фирма, това ще повлияе на бъдещия успех на фирмата. Счетоводителят на CPA, чийто уебсайт е силно видим за интернет трафика, ще има много по-голям растеж от тези, които нямат видимост или са трудни за намиране. Подобно на междущатския, Интернет има много малко позиции с голяма видимост и много позиции с лоша видимост. Съответно е изключително важно да разполагате с опитен професионалист, който да подготви уебсайта на счетоводител на CPA, който да го разработи с висока видимост.

В голям столичен град може би има хиляди CPA счетоводни фирми, които се конкурират за няколко ценни позиции в търсачката, които ще осигурят голяма видимост. Представете си, че хиляди фирми със CPA се състезават за първа страница. Ако фирмата на счетоводителя на CPA приема шаблон, който е общ за много други уебсайтове на шаблони, неговата фирма никога няма да има шанс. Неговата или нейната фирма трябва да използва професионален разработчик на уебсайтове, който няма да използва общ шаблон за уебсайта. Професионалистът също така трябва да полага индивидуални грижи за разработването на уебсайта на счетоводителя на CPA, като използва техники и стратегии, независими от стандартните ключови фрази. Не забравяйте, че ако уебсайтът на счетоводителя на CPA извършва същата услуга за вас, както той или тя предоставя на останалите хиляди счетоводни фирми CPA, които се конкурират за малкото видими позиции, неговата фирма няма да успее. Днес има много компании за разработка на уебсайтове за счетоводни фирми, но една компания, която се откроява е “Infoworkz Solutions Group. “

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta