Как да напиша съобщение за пресата за контрол на щети

К

Отделът за връзки с обществеността е изцяло отговорен за създаването и поддържането на репутацията на компанията и за гарантиране, че те бързо и тактично се справят с кризисни ситуации, ако или когато се случат.

Независимо дали кризата е напълно неочаквана и се случва неочаквано, или това е криза, за която компанията е знаела предварително, но се надява никога да не излезе наяве, става въпрос за това, което PR отделът на компанията пише в прессъобщението си за контрол на щетите, което в крайна сметка ще бъде решават съдбата на бъдещето на компанията със своите клиенти.

Прессъобщението е основният инструмент в комплекта за управление на щетите на всеки отдел за връзки с обществеността, който може да се използва с единствената цел да превърне изцяло адския сценарий на компанията. Всичко това е добре за големите компании, които разполагат с пари, за да си позволят добър PR отдел, но какво ще кажете за по-малките компании? Някои може да наемат помощта на PR компания на база консултация, но ако това също е неприемлив вариант, тогава може да се наложи сами да напишат такава.

И така, как компаниите пишат ефективно съобщение за пресата за контрол на щетите? Ето някои насоки какво трябва да включва.

1 – Посочете фактите и кажете истината

Прессъобщението трябва да предостави на обществеността и пресата ключовите факти за кризата в отговор на това, което може вече да съществува в пресата или предстои да бъде публикувано. Отричанията и измислиците на истината трябва да се избягват на всяка цена тъй като това може да има сериозни последици. Бъдете внимателни, ако има възможност за потенциално съдебно дело в резултат на кризата или дори само защото това може безвъзвратно да навреди на репутацията на компанията, ако истината излезе наяве на по-късна дата.

2 – Поемете отговорност

Каквато и да е ситуацията, ако компанията е отговорна за случилото се, от съществено значение е те да поемат отговорност за своите действия. Дори ако кризата е резултат от действията на един отделен служител, компанията все още трябва да поеме отговорността така че обществото да не мисли, че компанията просто се отказва или отхвърля проблема, за да запази чистия имидж на марката.

Непоемането на отговорност е по-вероятно да отслаби общественото мнение за компанията допълнително.

3 – Изразете загриженост и предприемете действия

Видът на използвания език е от изключително значение. Компанията трябва да изрази съпричастност и загриженост на точното ниво така че техните клиенти, обществеността и пресата разбират, че компанията е извинителна и загрижена за своите клиенти, а не само за отрицателното въздействие, което кризата оказва върху техния бизнес.

Компанията трябва да обясни какви подходящи действия предприемат, за да доведе кризата до задоволителен завършек. Ако кризата доведе до опасения за здравето и безопасността или има въздействие върху околната среда, тогава обществеността трябва да бъде уверена в своята непосредствена и бъдеща безопасност. В зависимост от естеството на кризата, компанията трябва да спомене и всички компенсаторни мерки, които те предприемат или са въвели.

В края на съобщение за контрол на щетите, компанията трябва да включва положителни подробности за своя бизнес, за да напомни на верните си клиенти защо избират да правят бизнес с тях. Компанията трябва също да включи подробности за това, което е научила от този лош опит, и бъдещите стъпки за проверка, които предприемат или вече са предприели, за да гарантират, че криза от такъв характер никога повече няма да се повтори.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta