Връзки с обществеността на Обединеното кралство спрямо САЩ – защо комуникациите в Америка са еднакви, но различни

В

Еднакви ли са връзките с обществеността по целия свят или има значителни разлики в различните държави. Например дали на професионалистите е лесно да се придвижват между САЩ и Великобритания?

Великобритания и САЩ винаги са споделяли общи ценности; исторически двете страни са тясно свързани. Независимо дали гледате повторение на Приятели или грабвате кафе на Starbucks, културите изглеждат подобни. Но що се отнася до PR, какви са значителните разлики в начина на работа на компаниите от двете страни на Атлантическия океан?

Денис Л. Уилкокс, автор на „Стратегии и тактики за връзки с обществеността“, казва, че PR практиките са еднакви не само във Великобритания и САЩ, но и в световен мащаб. Той обяснява: “Принципите и основните концепции за ефективни връзки с обществеността са еднакви по целия свят. Все още има фокус върху връзките с медиите във всички нации, но практикуващите по целия свят стават много по-усъвършенствани в управлението на проблемите, кризисните комуникации, КСО, социалните медии и дори показателите за измерване. “

Ребека Саутър, директор на счетоводството в PR агенция Edelman, е работила както в Лондон, така и в Ню Йорк. Тя се съгласява, че по принцип PR работата в голяма агенция е еднаква и в двете страни. Ребека взе петмесечно настаняване в офиса в Ню Йорк и беше изненадана колко е подобна работата в САЩ на работата тук. „Първото нещо, което ме порази, когато започнах да работя в Ню Йорк, всъщност беше колко подобна беше ежедневната дейност в сравнение с моята роля в Лондон. Процесите, стратегията и тактиките, залегнали в основата на клиентските програми, бяха почти еднакви“.

Ежедневният живот може да е подобен за ПРО, работещи в офиса на Ню Йорк или Лондон на голяма консултантска компания, но разликите между британците и американците започват да излизат наяве при работа с клиенти и с медиите. Тук има важни различия както в културно, така и в логистично отношение. Поради размера на Америка има огромен набор от общности по отношение на вкусовете на потребителите и следователно на потреблението на медии. Анди Бар, съосновател на PR агенция 10 Yetis. Той е изпитвал забележими контрасти при работа в Атлантическия океан. “Голямата разлика в географския размер между САЩ и Обединеното кралство означава, че там, където можете да използвате общи съобщения за пресата тук, това просто няма да работи в Америка, те трябва да бъдат наистина съобразени с държавата.”

Освен размера си, Великобритания има много неща, които Великобритания споделя с Америка, поради което професионалистите в Обединеното кралство намират сравнително лесно преминаване и обратно. Разликите между нас обаче не трябва да бъдат отхвърляни.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta