Черен облачен десерт и страхотен PR за червени боровинки!

Ч

Следващата рецепта за десерт от облаци с червена боровинка ще ви взриви ума. Дори хората, които мислят, че не са големи почитатели на червената боровинка, ще харесат тръпчивата сладост на това ястие.

ОБЛАЧЕН ДЕСЕРТ БЪЛБАРИНА

2 консерви от сок от червени боровинки

4 чаши миниатюрни блатове

1/2 чаша нарязани пекани или нарязани бадеми

2 чаени лъжички лимонов сок (Прясно изцеден е по-добре, отколкото да използвате сок от бутилки или пластмасови лимони!)

4 чаши, разбити отгоре

Комбинирайте всички съставки с изключение на разбитата заливка. Сгънете разбитата заливка и поставете в голяма стъклена купа. Покрийте плътно и охладете, докато сте готови да сервирате десерта.

Сервирайте с прекрасна стръкова подредба от мента и няколко цели червени боровинки.

Според Cranberry Institute.org, червените боровинки са повече от просто вкусни. Всички знаем, че трябва да ядем повече плодове и зеленчуци. Антиоксидантите във всеки ще ни предпазят от множество злини. Самите боровинки съдържат нещо, известно като проантоцианидини (PAC). PACs предотвратяват адхезията на някои видове бактерии да ни навреди. Бактерии като еколи и бактериите, свързани с инфекции на пикочните пътища, могат особено да бъдат избегнати с проантоцианидини.

Освен това е доказано, че боровинките се борят срещу заболявания на венците, язви, сърдечни заболявания и рак. Докато боровинките са едни от най-здравословните плодове, с високо ниво на антиоксиданти, които се борят с болестите, те са и един от най-пренебрегваните плодове.

Пълна с антиоксиданти, червените боровинки трябва да бъдат нещо, на което всички служим по-често. За щастие, рецепти като горната улесняват творчеството с този здравословен плод. Сок от червени боровинки, консервиран сос от червени боровинки (цял) и консервиран сос от червени боровинки (желирани) също ни дават много възможности за работа на червени боровинки в нашите ястия. Сосът от червена боровинка е удивителен комплимент за сандвичи с пуйка, пиле и пилешка салата през цялата година, а не само по време на празниците.

През летните месеци обичам да сервирам сос от червени боровинки, заедно с пилешки гърди на скара, прясна царевица на кочана и салата от спанак. Цветовете са невероятни, а вкусът е още по-впечатляващ. Влюбете се в червените боровинки, те никога няма да ви дадат причина да се излюбите!

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta